	Ne	uroComplications Learning Series Virtual CME Chapter # 4	Complications Pertaining	to TBI	
		Meet on Saturday, 19th December 2020 at 16.00 HRS INDL	, , ,	,	
	Time (INDIA)	Subject	Name	Country	Duration
1	16.00 TO 16.10	Introduction and Overview of the Problem of TBI	Prof. Keki Turel	India	10 mins
		Moderator : Prof. Maximilian Mehdorn (GERMANY)			
	SESSION - 1	Panelists: Prof. Kishor Choudhari (UK) / Prof. V.D.Sinha (INDIA)			
		(A) Epidemiology of TBI and the Increasing Prevalence of this Global Burden			
	1	(B) Pre-Hospital Care			
	16.10 TO 16.15	Introduction of Moderator/ Panelists/ Speakers	Prof. Keki Turel	India	05 mins
2	16.16 TO 16.31	Epidemiology and the Increasing Prevalence of this Global Burden	Prof. Corrado Iaccarino	Italy	15 mins
3	16.32 TO 16.47	TBI in Elderly Patients – the perspective of German Neurosurgery	Prof. Andreas Unterberg	Germany	15 mins
4	16.48 TO 17.03	Pre Tertiary Hospital Neurotrauma Care and Avoiding Mobidity and Mortality	Asso. Prof. Sarah Olson	Australia	15 mins
5	17.04 TO 17.19	Morbidly associated with delay during Golden Hour vis-a- vis Pathophysiology of severe TBI and how prevention and right treatment can change the outcome	Prof. A.S. Netalkar	India	15 mins
6	17.20 TO 17.35	Prehospital planning, management & evacuation of Craniocerebral Missile injuries: Complication Avoidance	Brig. Dr. Harjinder Singh Bhatoe	India	15 mins
7	17.36 TO 17.51	Longterm Neurocognitive and Neurobehavioral Consequences of TBI	Shraddha Shah	India	15 mins
	17.52 TO 18.07	Discussion			15 mins
		Moderator : Prof. Franco Serva	dei (ITALY), President WFN	S	
		Panelists: Prof. Ekkehard Kasper (CANADA) / Prof. Corrado Iaccarino (ITALY) /			
	SESSION - 2	Prof. Stefan Florian (ROMANIA) / Prof. Jogi Pattisapu (USA) (C) Hospital Care			
		(D) Complications of Surgical Treatment			
		(E) Delayed/ Long -term impact of TBI on patients and their families / care givers			
	18.08 TO 18.13	Introduction of Moderator/ Panelists/ Speakers	Prof. Keki Turel	India	05 mins
8	18.14 TO 18.29	Seattle Guidelines on ICP Monitoring / ICP + PbtO2 Monitoring	Prof. Mathew Joseph	India	15 mins
9	18.30 TO 18.40	Depressed Skull Fractures	Prof. Ekkehard Kasper	Canada	10 mins
10	18.41 TO 18.56	Penetrating Brain Injuries - Management and Complications	Prof. Vernon Velho	India	15 mins
11	18.57 TO 19.12	Indications, Role and Outcomes of Decompressive Craniotomy and Craniectomies in severe TBI	Prof. Suresh Dugani	India	15 mins
12	19.13 TO 19.28	Complications of Decompressive Craniotomy	Prof. Andre Grotenhuis	Netherlands	15 mins
13	19.29 TO 19.44	Complications of Cisternostomy	Prof. Iype Cherian	India	15 mins
14	19.45 TO 20.05	Rationale of Optic Nerve Decompression in Traumatic Optic Nerve Injuries	Prof. A.K. Mahapatra	India	20 mins
15	20.06 TO 20.21	Anosmia following TBI	Prof. Ramesh Nair	UK	15 mins
16	20.22 TO 20.42	Managing Death, the ultimate Complication in TBI	Prof. K. Ganapathy	India	20 mins
17	20.43 TO 20.58	Neuroendocrine Complications in Neurotrauma	Prof. Mathew Joseph	India	15 mins
18	20.59 TO 21.14	Traumatic CSF Leaks- Lessons to be learnt —-!!	Prof. Sumit Sinha	India	15 mins
19	21.15 TO 21.30	Delayed Complication in Children: the Growing Fracture - its Prediction & Management	Prof. C.E. Deopujari	India	15 mins
20	21.31 TO 21.41	Leptimeningeal Cysts into Skull Base	Prof. Ibrahim Sbeih	Jordan	10 mins
21	21.42 TO 21.57	Results of Consensus Conference on Cranioplasty	Prof. Corrado Iaccarino	Italy	15 mins
22	21.58 TO 22.13	Mild Head Trauma, Long-term Outcome, and Complications	Prof. Ahmed Ammar	KSA	15 mins
23	22.14 TO 22.29	Medical Complications in Acute Neurorehabilitation	Dr. Abhishek Srivastava	India	15 mins
	22.30 TO 23.00	Discussion			30 mins
24	23.01 TO 23.06	Concluding Remarks & Way Forward	Prof. Keki Turel	India	05 mins